Kindercentrum Prinses Amalia biedt hele dagopvang (HEDO), buitenschoolse opvang (BSO), flexopvang (FLEX), plusopvang (PLUS) en voorschoolse educatie (VVE) aan kinderen van 0 tot 13 jaar onder begeleiding van gediplomeerde pedagogisch medewerkers.
 
 

HELE DAGOPVANG

De hele dagopvang is gericht op kinderen vanaf 10 weken tot het moment - 4 jaar - dat ze naar de basisschool gaan. Het kindercentrum vangt kinderen op in drie verschillende leeftijdsgroepen zodat er altijd voldoende aandacht is voor hun ontwikkelingsfase.

Onderverdeling leeftijdsgroepen

  • Vier babygroepen van 0 tot 2 jaar van maximaal 9 kinderen
  • Twee dreumesgroepen van 1½ tot 3 jaar van maximaal 12 kinderen
  • Drie peutergroepen van 2 tot 4 jaar van maximaal 14 kinderen
  • Twee peuterplusgroepen van 2 tot 4 jaar van maximaal 10 kinderen

Samen ontwikkelen van sociale vaardigheden
Het kindercentrum werkt actief aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Belangrijke middelen die wij hiervoor inzetten zijn: samen spelen en samen eten. Vast op het dagprogramma staat samen buitenspelen, om lekker te kunnen uitwaaien, rennen en bewegen.

Warm eten
De koks van het kindercentrum bereiden dagelijks een gezonde warme maaltijd met verse ingrediënten.

'Zo doe ik' methode
Wij vinden een goede aansluiting bij de basisschool belangrijk. De kinderen op het kindercentrum worden geobserveerd via de 'Zo doe ik' methode. Dit is een middel om de ontwikkeling van de sociale competentie van baby’s en peuters te volgen. Zo kan ingespeeld worden op de behoefte van kinderen. Een tweede doel is het vroegtijdig opmerken van problemen in de ontwikkeling.

Voor de doorgaande lijn wordt een 'meeneemboekje' ingevuld en indien nodig een 'zorgboekje'. Hier worden de vorderingen en observaties van uw kind in bijgehouden en deze kunnen doorgegeven worden aan de basisschool zodat de ontwikkeling van uw kind gevolgd kan worden.

Interesse!
Bent u geïnteresseerd, wilt u informatie of uw kind aanmelden? Neem dan contact op met Sandra van Oostenbrugge. Dit kan via de website info & aanmelden, telefonisch 010 262 17 33, of via e-mail sandra@kcprinsesamalia.nl. Uiteraard bent u van harte welkom voor een rondleiding.

 

Kindercentrum Prinses Amalia
Spaanseweg 20
3028 HW Rotterdam
T 010 262 17 33
E info@kcprinsesamalia.nl
Nieuwsbrief april 2020
FacebookYoutubevacatures