NIEUWS

Op donderdag 29 juni doet Kindercentrum Prinses Amalia mee aan de nationale Modderdag. Tijdens deze dag staat het beleven van modder centraal. Kinderen ervaren de modder met al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen, proeven en zien.

Om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren is Modderdag ontstaan. Op Modderdag beleven kinderen en volwassenen uiteenlopende modder-activiteiten.

Kinderen spelen en ervaren twee belangrijke elementen: water en zand (aarde). Spelenderwijs worden de Modder Monster(tjes) zo meer betrokken bij de omgeving.
Spelen en ontdekken met zand en water biedt enorm veel plezier. Kleine kinderen voelen met hun hele lichaam de textuur van het materiaal. Baby’s voelen het water en de aarde met hun handjes, voetjes en op hun buikjes. Peuters bakken taartjes die ze kunnen verstevigen door er extra zand bij te doen.
Ook de oudere kinderen van de BSO komen aan bod. Zij graven en bouwen met zand en water: kanalen, kastelen, dijken. Ze ontdekken dat dijkdoorbraakjes elders het dichtslibben van waterloopjes veroorzaakt.
Of ze gaan glijden op de modderglijbaan en leven zich helemaal uit. Kortom, kinderen kunnen hun energie, creativiteit en inlevingsvermogen kwijt op Modder Dag.

Alle zintuigen worden geprikkeld en de mogelijkheden met zand en water zijn eindeloos.
Vies worden mag vandaag! Wanneer kinderen vies mogen worden, neemt de kwaliteit van het spel toe. Er ontstaat verbondenheid met de natuur, onbevangen wordt er ontdekt en geëxperimenteerd met handen en voeten, buik en rug.
Niet alleen goed voor de ervaring en de beleving, maar voor veel lol en plezier.
Wij vragen aan de ouders om een extra set kleding mee te geven en een zwembroek of badpak. De kleding wordt aangepast aan de weersomstandigheden.

Kindercentrum Prinses Amalia
Spaanseweg 20
3028 HW Rotterdam
T 010 262 17 33
E info@kcprinsesamalia.nl
nieuwsbrief oktober 2019
FacebookYoutubevacatures