NIEUWS

Kindercentrum Prinses Amalia behaalt Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang

Kindercentrum Prinses Amalia heeft het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang ontvangen!

Het kwaliteitsmerk wordt door Stichting Groen Cement uitgereikt, zij hebben als doel
om kinderen met de natuur te verbinden. Een belangrijk criterium voor het behalen van het kwaliteitsmerk is dat de natuur verankerd is in het pedagogisch beleidsplan van de kinderopvang, dat alle kinderen elke dag naar buiten gaan en dat ze spelenderwijs leren omgaan met de natuur, door bijvoorbeeld bezig te zijn met de seizoenen en met zaaien en oogsten.

Groen Cement heeft een checklist ontwikkeld op basis waarvan bekeken wordt of een locatie in aanmerking komt voor het kwaliteitsmerk.

Kindercentrum Prinses Amalia voldeed aan alle gevraagde kenmerken van Stichting Groen Cement.
De tuin van Kindercentrum Prinses Amalia is een groene oase is een grote stad. De kinderen kunnen er heerlijk spelen en ontdekken. Er is een zandbak, een klimtoestel en grote moestuin bakken. Ook is er een waterstroompje van opgevangen regenwater zodat kinderen kunnen spelen met water en zand. Er is ruimte om te klimmen en er zijn verschillende ondergronden om op te lopen. De kinderen zaaien en oogsten groenten en fruit en daarvan maken zij een salade, soep of pizza. Het kindercentrum werkt samen met de Educatieve Tuin en Kinderboerderij de Bokkesprong. Samen worden mooie groene activiteiten neergezet zoals een rugzakroute, driedaagse in de natuur, uilenballen uitpluizen en nog veel meer!

Kindercentrum Prinses Amalia
Spaanseweg 20
3028 HW Rotterdam
T 010 262 17 33
E info@kcprinsesamalia.nl
nieuwsbrief oktober 2019
FacebookYoutubevacatures